Om Världens bibliotek

Läs och lyssna på ditt språk

Världens bibliotek är en digital tjänst. Här hittar du e-böcker och ljudböcker på flera språk:

• arabiska
  • bosniska, kroatiska och serbiska
  • persiska
  • somaliska
  • tigrinska
  • turkiska

Vem får använda tjänsten?

Världens bibliotek är öppet för alla i Sverige. Du behöver registrera dig med din e-postadress, och fysiskt befinna dig i landet.

Hur många böcker?

Du kan läsa och lyssna så mycket du vill i Världens bibliotek. Var du vill, när du vill.

Världens bibliotek är en del av biblioteken i Sverige, finansierat av skattepengar och därför gratis för dig.

Språken i Världens bibliotek

Det finns e-böcker och ljudböcker på de stora migrantspråken i Sverige i Världens bibliotek. Vi vill utöka med fler språk allt eftersom tjänsten utvecklas och växer.

Var hittar jag tryckta böcker?

Du hittar böcker på mångspråk på folkbiblioteken i hela Sverige. Besök ditt lokala bibliotek för att låna fysiska böcker. Det finns också en stor samling böcker på olika språk hos Internationella biblioteket.

Vem driver tjänsten?

Världens bibliotek drivs av Biblioteken i Malmö. Tjänsten finansieras av Kungliga biblioteket och Kulturrådet, som en del av satsningen Stärkta bibliotek. Tjänsten skapades i ett samarbetsprojekt mellan nationalbiblioteken i Danmark, Norge och Sverige under perioden 2016-2019.

Varmt välkommen till Världens bibliotek!